top of page

Зберігайте спокій і розважайтесь


А сьогодні про улюблене – веселощі, гру та спонтанність🦸‍♀️🦸‍♂️. Так, всі ці «смішні і легкі» (і часом, як нам здається, другорядні) частини нашого життя – базові потреби🙃. Саме тому, ми у Яскравій доШколі переконані – що діти бувають або чистими, або щасливими (спойлер, діти рідко у нас бувають чистими, переважно вони у фарбі, болоті, клеї і блискітках, словом – щасливі)😜. Адже це справжня дитяча необхідність – бути вільними у самовираженні, легкими, мрійливими, могти дуркувати, уявляти та фантазувати, робити дурниці і бути трохи бамболейло🤩🥳.

А ще дітям так важливо втягувати у такі шалені авантюри, нас, батьків👫. Вигадувати різні пригоди, малювати карти скарбів, перевтілюватися в улюблених героїв, боротися з зарослями кропиви, скакати на «конику» чи бавитися «в лікарню»👩‍⚕️, робити експерименти і готувати маму з татом пісковим тортиком, міряти рівень води в калюжі ногами, кидати камінці у воду. Все це – чиста, сильна і просто незбагненна у своїй яскравості і мудрості – творчість🧙‍♂️.

Це те, що дозволяє нам, дорослим, шукати різні виходи з непростих ситуацій чи створювати нові продукти, втілювати мрії про польоти, винаходити ліки, створювати те, що вважалося нереальним, писати книжки і музику, а ще вірити. Це те, що дає нам запал і радість, те, що допомагає, а часом навіть змушує, помічати красу довкола☘️🌵🌳🌸🌼🌷🌹.

🌵Тому, давайте своїм дітям якнайбільш простору для того, щоб вони могли бути радісними і спонтанними, і самі бавтеся з ними – по-справжньому, захоплюючись їхніми ідеями і не лише у настілки, які вам самим цікаві, а й у дослідників невідомих планет, кухарів, доньки-матері, співайте разом у щітку для волосся, танцюйте і стрибайте, будьте з ними у ці миті, також😊

🌵Вплітайте гру у щоденну рутину – коли складання речей – це гра «в магазин», сервіювання – гра в кафе, вечірнє читання – казочка для «діток в садку», а довга прогулянка парком – поїздка в нову країну.

🌵Впроваджуйте маленькі ритуали у щодень – можете вигадати їх самі, як от таємний знак, який розумієте лише ви і він означає: «я тебе люблю» чи «я з тобою» або ж «запозичте» з улюблених мультиків\фільмів наприклад «час обіймів».

🌵Створіть свою скриньку гарних спогадів – як от баночка «скарбів», скринька з листівками, фото, які ви роздруковуєте і розвішуєте у кімнаті, альбом де клеїте різні дрібнички чи коробочка з важливими речима і часом проглядайте їх разом і згадуйте як було гарно і весело.

🌵Робіть дурощі – пробіжіться під зливою, пострибайте в калюжі як Пепа, купіль великий ватман і помалюйте руками, походіть босими по гіпсі чи багнюці і подивіться на відбитки, покидайтеся купою листя, поваляйтеся в траві, спробуйте разом у парку йти тільки по білих камінчиках.

🌵А ще помрійте – полічіть зірки, загорніться у коцик і послухайте дощ, зробіть вечір зі свічками, послухайте гарну музику чи просто довго-довго обіймайтесь.

Зробіть дитинство своїх дітей – дитячим, у ньому зараз так багато дорослості і відповідальності, а собі дозвольте радості і щастя.

Якнайбільше!

bottom of page